Af: Simon Møbjerg Sørensen
23-11-2018

Efter tre år med stigninger: Salget af landbrug falder

Landbrug. Foto: Boligsiden.dk

Nye handelstal fra Landbrugssiden.dk viser, at salget af landbrugsejendomme efter tre år med stigninger nu falder. Der er således solgt 20 procent færre landbrugsejendomme i de første 10 måneder af 2018 sammenlignet med samme periode sidste år.

Det sker efter en oktober, hvor antallet af handler ellers er steget fra 12 i oktober sidste år til 20 i år.

”Vi har set hele året, at salget er en tand under niveauet fra sidste år. Det skyldes ikke mindst, at 2017 var et rigtig godt år for salget af landbrugsejendomme. I 2017 var de sidste tre måneder imidlertid meget stille, og hvis det gode salg i oktober fortsætter i november og december, kan 2018 nærme sig niveauet fra sidste år,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden A/S, der administrerer Landbrugssiden.dk.

Det foreløbige salg for 2018 er altså et stykke under niveauet fra sidste år, men måles det aktuelle salg op mod salget i samme periode i 2013, afslører tallene, at salget er fem procent højere i år.

Antal solgte landbrugsejendomme:

År Antal salg fra januar til oktober 2018 i forhold til året
2013 159 5 %
2014 146 14 %
2015 185 -10 %
2016 188 -11 %
2017 210 -20 %
2018 167

(Landbrugsejendomme dækker her over produktionslandbrug af typerne kvæggårde, svinegårde, specialejendomme, planteavlsgårde og skovejendomme. Kilde: Boligsiden.dk og Landbrugssiden.dk)

Færre salg af kvæggårde
Dykker vi ned i tallene for de fem typer af landbrugsejendomme på Landbrugssiden.dk, afslører de, at planteavlsgårde fortsat fylder tæt på halvdelen af markedet, og at salget af kvæggårde er faldet en smule.

”Fordelingen af salget mellem de forskellige landbrugstyper flugter nogenlunde med sidste års salg, men vi kan se, at kvæggårdssalget er faldet fra 58 i de første 10 måneder af 2017 til 41 i samme periode i år. Det dækker ikke hele tilbagegangen, men det er en del af forklaringen på, at det samlede salg af landbrug er gået lidt ned,” siger Birgit Daetz og påpeger:

”Men sammenligner vi igen med 2013, så er kvæggårdssalget i år på samme niveau som for fem år siden.”

Husk, at du altid kan søge på landbrug til salg på Landbrugssiden.dk, og at du kan finde statistik om priser, liggetider og meget mere i forskellige dele af landet i Landbrugssiden.dk’s statistikunivers.

Artikler
Efter tre år med stigninger: Salget af landbrug falder
Efter tre år med stigninger: Salget af landbrug falder
Salget af landbrugsejendomme steg hvert år fra 2014 til 2017, men nu er kurven knækket i den anden retning. Der bliver dog stadig solgt fem procent flere landbrug end for fem år siden, viser nye handelstal fra Landbrugssiden.dk.
Landbrugssiden.dk får statistikunivers
Landbrugssiden.dk får statistikunivers
Det er nu muligt at se nøgletal på kvæggårde, skovejendomme og meget mere i Landbrugssiden.dk’s nye statistikunivers.
Boligsalget blomstrer i flere landdistriktskommuner
Boligsalget blomstrer i flere landdistriktskommuner
I år er der investeret flere penge i huskøb i mange danske landkommuner, flere steder er stigningsprocenten over landsgennemsnittet. Kommunernes anstrengelser for at skabe vækst og udvikling bærer frugt, lyder det fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd.
Gang i salget: Flere landejendomme skifter hænder
Gang i salget: Flere landejendomme skifter hænder
Der er solgt 675 landejendomme i første halvdel af 2017. Det er 19 procent flere end i samme periode sidste år.
Salget af landejendomme stiger 67 procent
Salget af landejendomme stiger 67 procent
Årets første kvartal på boligmarkedet har budt på masser af salg. Og det gælder også, hvis man ser særskilt på handler af landejendomme. Tal fra Boligsiden.dk viser, at der i de tre første måneder af 2017 blev solgt 427 boliger i kategorien, hvilket er en stigning på 67 procent sammenlignet med samme periode i 2013. Nordjylland …