Af: Simon Møbjerg Sørensen
21-07-2017

Gang i salget: Flere landejendomme skifter hænder

Der bliver solgt flere landejendomme nu end tidligere. Det viser nye tal fra Landbrugssiden.dk, der har registreret 675 salg af landejendomme i første halvdel af 2017. Det er 19 procent flere end i samme periode sidste år og mere end fordobling i forhold til 2011.

Salget af landejendomme eksploderede i 2016, så det er bemærkelsesværdigt, at 2017 foreløbig har overgået de flotte tal fra sidste år. Nu vil vi med spænding følge med i, om udviklingen fortsætter i anden halvdel af 2017,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Vil du bidrage statistikken over salg i andet halvår, så er der 1.538 landejendomme til salg på Landbrugssiden.dk lige nu, så der er stadig lidt for enhver smag på markedet.

”Du kan få virkelig mange forskellige ejendomme, og de udbudte landejendomme er fordelt over hele landet, så er du på markedet for at købe, er der ingen undskyldning. Du må i gang med søgningen,” siger Birgit Daetz.

Flest salg i Jylland
Selv om markedet er spredt ud over hele landet, så er der flest landejendomme til salg i Jylland, og det er også her, at der er sket flest salg i første halvår.

Alene i Region Midtjylland blev 200 af de i alt 675 salg gennemført, mens Region Nordjylland stod for 165 salg.

”Det er en tendens, vi kender fra de foregående år. Region Midtjylland er den arealmæssigt største kommune, og ligesom i Midtjylland kommer der traditionelt rigtig mange landejendomme til salg i Region Nordjylland.”

Silkeborg er den kommune, hvor der har været flest salg. Her har 26 landejendomme skiftet hænder. Der har været 25 salg i henholdsvis Aalborg, Vesthimmerland og Vejle kommuner.

Salg af landejendomme i første halvår af 2017

Antal handler 2016 2017 Ændring
Hele landet 569 675 18,6%
Region Hovedstaden 30 28 -6,7%
Region Midtjylland 163 200 22,7%
Region Nordjylland 126 165 31,0%
Region Sjælland 117 165 41,0%
Region Syddanmark 133 147 10,5%
Artikler
Efter tre år med stigninger: Salget af landbrug falder
Efter tre år med stigninger: Salget af landbrug falder
Salget af landbrugsejendomme steg hvert år fra 2014 til 2017, men nu er kurven knækket i den anden retning. Der bliver dog stadig solgt fem procent flere landbrug end for fem år siden, viser nye handelstal fra Landbrugssiden.dk.
Landbrugssiden.dk får statistikunivers
Landbrugssiden.dk får statistikunivers
Det er nu muligt at se nøgletal på kvæggårde, skovejendomme og meget mere i Landbrugssiden.dk’s nye statistikunivers.
Boligsalget blomstrer i flere landdistriktskommuner
Boligsalget blomstrer i flere landdistriktskommuner
I år er der investeret flere penge i huskøb i mange danske landkommuner, flere steder er stigningsprocenten over landsgennemsnittet. Kommunernes anstrengelser for at skabe vækst og udvikling bærer frugt, lyder det fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd.
Gang i salget: Flere landejendomme skifter hænder
Gang i salget: Flere landejendomme skifter hænder
Der er solgt 675 landejendomme i første halvdel af 2017. Det er 19 procent flere end i samme periode sidste år.
Salget af landejendomme stiger 67 procent
Salget af landejendomme stiger 67 procent
Årets første kvartal på boligmarkedet har budt på masser af salg. Og det gælder også, hvis man ser særskilt på handler af landejendomme. Tal fra Boligsiden.dk viser, at der i de tre første måneder af 2017 blev solgt 427 boliger i kategorien, hvilket er en stigning på 67 procent sammenlignet med samme periode i 2013. Nordjylland …