Af: Simon Møbjerg Sørensen
05-02-2017

Salget af landejendomme er eksploderet

Er du vild med duften af bark, og har du brug for plads omkring dig, så er du formentlig en af dem, der kunne være interesseret i at bo i en landejendom.

Og det er du langtfra alene om, for i 2016 blev der solgt 1.239 landejendomme. Det er lidt flere end sidste år og 80 procent flere end i 2011. Finanskrisen har altså helt sluppet sit tag i salget af landejendomme.

”Det er positivt for boligmarkedet som helhed, når der er gang i salget af mange forskellige boligtyper på samme tid. Derfor er det også positivt at se, at salget af landejendomme holder det høje niveau fra 2015, der var det første rigtig gode år efter finanskrisen, og sammenlignet med årene i starten af 10’erne, så har salget af landejendomme været rigtig flot,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Populære i Midtjylland
Midtjyderne er dem, der tilsyneladende er gladest for natur og landlig idyl. I hvert fald er 353 af de 1.239 landejendomme solgt i Region Midtjylland.

”Billedet var det samme i 2015 og 2014, hvor midtjyderne også købte flest landejendomme. En af årsagerne er, at Region Midtjylland arealmæssigt er den største af de fem regioner, og så er der meget forskellig natur, der er attraktiv for folk, der gerne vil bo i en landejendom,” siger Birgit Daetz.

41 af de solgte landejendomme i Region Midtjylland, blev solgt i Silkeborg Kommune, der lægger sig ind på en delt førsteplads på listen over flest solgte landejendomme i 2016. Silkeborg deler førstepladsen med Brønderslev Kommune.

”Der er mange flotte steder omkring Silkeborg, og det er et oplagt sted at slå sig ned, hvis man er glad for frisk luft, skov og sø.”

”I Nordjylland dækker Brønderslev Kommune over et stort område fra byen og ud til østkysten, så her kan du bo ved vandet, i skoven eller på landet uden at blive forstyrret af larmende naboer og larmende bytrafik,” siger Birgit Daetz.

Er du blevet inspireret? Vi har fundet den dyreste og den billigste landejendom, der er til salg lige nu, i Silkeborg og Brønderslev kommuner.

Silkeborg
Billigst:
Holmsløkkevej 1, Mausing, 8620 Kjellerup
Udbudspris: 595.000 kr.
Dyrest:
Langdalsvej 7, 8600 Silkeborg
Udbudspris: 8.250.000 kr.

Brønderslev
Billigst:
Kroggårdsvej 31, 9700 Brønderslev
Udbudspris: 495.000
Dyrest:
Hammelmosevej 21-23, 9700 Brønderslev
Udbudspris: 13.500.000

Hvad er en landejendom?
En landejendom er typisk et stuehus til en landbrugsejendom eller et fritliggende enfamiliehus beliggende i en landzone.

Artikler
Efter tre år med stigninger: Salget af landbrug falder
Efter tre år med stigninger: Salget af landbrug falder
Salget af landbrugsejendomme steg hvert år fra 2014 til 2017, men nu er kurven knækket i den anden retning. Der bliver dog stadig solgt fem procent flere landbrug end for fem år siden, viser nye handelstal fra Landbrugssiden.dk.
Landbrugssiden.dk får statistikunivers
Landbrugssiden.dk får statistikunivers
Det er nu muligt at se nøgletal på kvæggårde, skovejendomme og meget mere i Landbrugssiden.dk’s nye statistikunivers.
Boligsalget blomstrer i flere landdistriktskommuner
Boligsalget blomstrer i flere landdistriktskommuner
I år er der investeret flere penge i huskøb i mange danske landkommuner, flere steder er stigningsprocenten over landsgennemsnittet. Kommunernes anstrengelser for at skabe vækst og udvikling bærer frugt, lyder det fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd.
Gang i salget: Flere landejendomme skifter hænder
Gang i salget: Flere landejendomme skifter hænder
Der er solgt 675 landejendomme i første halvdel af 2017. Det er 19 procent flere end i samme periode sidste år.
Salget af landejendomme stiger 67 procent
Salget af landejendomme stiger 67 procent
Årets første kvartal på boligmarkedet har budt på masser af salg. Og det gælder også, hvis man ser særskilt på handler af landejendomme. Tal fra Boligsiden.dk viser, at der i de tre første måneder af 2017 blev solgt 427 boliger i kategorien, hvilket er en stigning på 67 procent sammenlignet med samme periode i 2013. Nordjylland …