Af: Anne-Mette Bache Jensen
10-11-2015

Bolig med plads til mortensgåsen

Mark, Landet, Natur, Landejendom, Gård (Foto: Lone Olsen - Boligsiden.dk)

Det behøver ikke være mortensaften, før man kan spise gås, og er du generelt glad for gåsesteg, vil en bolig med plads til gæs måske være noget for dig.

Som udgangspunkt skal gæssene have god plads at græsse på. Gerne en åben mark, men store græsarealer kan også gøre det. Så selvom der ikke som sådan er noget til hinder for, at du holder gæs i en parcelhushave, vil dine fjerede venner nok føle sig bedre tilpas lidt ude på landet. Her vil der typisk også være længere til nærmeste nabo, og risikoen for klager og lugt eller larm er derfor mindre.

Se tre store gæsvenlige ejendomme nedenfor, hvor mortensgåsen med garanti kommer til at trives.

Stor
Fæstevej 2, 5970 Ærøskøbing http://www.boligsiden.dk/salg/896269453/
Med 7.300 kvadratmeter grund er der god plads til din kommende mortensgås. Boligarealet er på 278 kvadratmeter, så du får såmænd også rigeligt med plads. Nuværende ejer holder gæs, høns og ænder, der lever det gode liv på Ærø. Udbudspris: 1.200.000 kr.

Større
Overbyvej 95, 7130 Juelsminde http://www.boligsiden.dk/salg/351850168/
Både du og dine gæs får noget af en luksustilværelse på de denne landejendom med knap 5 ha jord. Til det idylliske landsted hører en træbygning i lærketræ, som tidligere har huset høns, gæs og ænder. Udbudspris: 3.990.000 kr.

Størst
Trustrupvej 13, 8350 Hundslund http://www.boligsiden.dk/salg/721685703/#
Har du både venner med fjer og pels, skal du have ekstra meget plads. Og det får du på denne knap 9 ha store hesteejendom og grund. ”Ejendommen er omkranset af den skønneste natur med syngende træer, fuglefløjt og puslen i buskene. Gæs græsser bag husets ene længe, og ænderne bader i søen ved ejendommens gårdhave”, skiver mægleren. Så bliver det vist ikke mere idyllisk. Udbudspris: 3.995.000 kr.

Artikler
Efter tre år med stigninger: Salget af landbrug falder
Efter tre år med stigninger: Salget af landbrug falder
Salget af landbrugsejendomme steg hvert år fra 2014 til 2017, men nu er kurven knækket i den anden retning. Der bliver dog stadig solgt fem procent flere landbrug end for fem år siden, viser nye handelstal fra Landbrugssiden.dk.
Landbrugssiden.dk får statistikunivers
Landbrugssiden.dk får statistikunivers
Det er nu muligt at se nøgletal på kvæggårde, skovejendomme og meget mere i Landbrugssiden.dk’s nye statistikunivers.
Boligsalget blomstrer i flere landdistriktskommuner
Boligsalget blomstrer i flere landdistriktskommuner
I år er der investeret flere penge i huskøb i mange danske landkommuner, flere steder er stigningsprocenten over landsgennemsnittet. Kommunernes anstrengelser for at skabe vækst og udvikling bærer frugt, lyder det fra formanden for Landdistrikternes Fællesråd.
Gang i salget: Flere landejendomme skifter hænder
Gang i salget: Flere landejendomme skifter hænder
Der er solgt 675 landejendomme i første halvdel af 2017. Det er 19 procent flere end i samme periode sidste år.
Salget af landejendomme stiger 67 procent
Salget af landejendomme stiger 67 procent
Årets første kvartal på boligmarkedet har budt på masser af salg. Og det gælder også, hvis man ser særskilt på handler af landejendomme. Tal fra Boligsiden.dk viser, at der i de tre første måneder af 2017 blev solgt 427 boliger i kategorien, hvilket er en stigning på 67 procent sammenlignet med samme periode i 2013. Nordjylland …